Ἀπάντησις Γιάννη Μαγκριώτη στό προηγούμενό μου ἂρθρο!


Ὁ κύριος Μαγκριώτης ἐπληροφορήθη τό ἂρθρο μου μέ τίτλο ὂχι κύριε Μαγκριώτη καί μοῦ ἀπήντησε (μέσῳ τοῦ φιλικοῦ ἱστολογίου  αἰέν ἀριστεύειν.)

Θά πρέπει νά πῶ ἓνα μεγάλο εὐχαριστῶ στόν κύριο Μαγκριώτη πού τό ἒκανε! (Κι αὐτό δίχως εἰρωνίες!!)

Ἀρχικῶς, παραθέτω τήν ἀπάντησί του καί μετά …βλέπουμε γιά τήν δική μου.

Υπ.Υποδομών Γρ.Υφυπουργού

Αγαπητή/ε filonoipontou,

Αντιπαρέρχομαι τα ειρωνικά σχόλια της ανάρτησης και αναφέρομαι στην ουσία των όσων γράφονται. Είναι κατανοητή η αντίδραση των πολιτών τόσο γιατί τα διόδια είναι πυκνά και ακριβά όσο και γιατί οι αυτοκινητόδρομοι παρουσιάζουν προβλήματα. Τα προβλήματα αυτά κατά κύριο λόγο οφείλονται  στη βιασύνη και στην προχειρότητα με την οποία η ΝΔ συγκρότησε τις συμβάσεις και δημοπράτησε τα έργα, το 2007, λίγο πριν τις πρόωρες εκλογές του Σεπτέμβρη.

Ένα από τα βασικότερα προβλήματα αυτών των συμβάσεων είναι η  δέσμευση που πήρε η ΝΔ να παραδώσει όλους τους  χώρους ελεύθερους στους κατασκευαστές, σε διάστημα μονό δώδεκα μηνών, από την ημέρα έναρξης της περιόδου παραχώρησης. Αυτή η δέσμευση είναι πληγή για τα έργα, για το ελληνικό δημόσιο και τον φορολογούμενο Έλληνα πολίτη. Αυτή η προθεσμία είχε λήξει τον Απρίλιο του 2009 και μέχρι την αλλαγή της κυβέρνησης ο μεσοσταθμικός ρυθμός απόδοσης βρισκόταν στο 15%, με αποτέλεσμα να «παγιδευθεί» το δημόσιο. Πλέον, το διορθώσαμε και είμαστε στο 60%, αν και ότι λόγω των καθυστερήσεων οι κοινοπραξίες θα διεκδικήσουν αποζημιώσεις από την διαιτησία. Το δημόσιο έχει ανταποκριθεί σε μεγάλο βαθμό και στην επιστροφή του ΦΠΑ στους παραχωρησιούχους.

Όσον αφορά στα διόδια, βλέπουμε τώρα τους υποψήφιους της ΝΔ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές να πρωταγωνιστούν για την κατάργηση ή μείωσή τους, θα θέλαμε να πούμε πως το είχαμε επισημάνει το πρόβλημα κατά τη διάρκεια της συζήτησης των συμβάσεων στη Βουλή, το 2007. Τότε η ΝΔ δεν δέχτηκε τις παρατηρήσεις μας. Εμείς, χαιρόμαστε που τώρα οι αυτοδιοικητικοί παράγοντες της ΝΔ, μετά τις εκλογές του Οκτώβρη, συμφωνούν με τη θέση μας για τη μείωση των διοδίων.

Σε ερώτημα προς την Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, αν είναι νόμιμο να δίνονται τα στοιχεία  οδηγών που δεν πληρώνουν διόδια, η Αρχή απάντησε θετικά. Ωστόσο, η είσπραξη των διοδίων, βάση του νόμου, είναι ευθύνη του παραχωρησιούχου.

Στην παρούσα φάση, έχουμε ξεκινήσει τη συζήτηση για το σύνολο των θεμάτων που αφορούν τα έργα (αποφάσεις ΣτΕ, περιβαλλοντικά, αρχαιολογικά, χρηματοδότηση, διόδια κλπ).

Αποφασίσαμε να προτείνουμε στους παραχωρησιούχους την αντικατάσταση των συμβατικών διοδίων με ηλεκτρονικά. Το κόστος που θα πληρώνουν οι χρήστες θα είναι ανάλογο με τα χιλιόμετρα που διανύουν και ταυτόχρονα θα διευκολύνεται η κυκλοφορία των οχημάτων.

Σε αντίθεση με την αδιαφορία της ΝΔ, δίνουμε βάρος στη δημιουργία και τη βελτίωση των παράπλευρων οδικών δικτύων για να εξυπηρετούνται οι τοπικές μετακινήσεις, καθώς γνωρίζουμε τα προβλήματα που υπάρχουν και ταλαιπωρούν τους πολίτες.

Πιστεύω, ότι μέχρι το Μάρτιο θα είμαστε έτοιμοι για να φέρουμε τις τροπολογίες στη Βουλή. Η κυβέρνηση  ανταποκρίνεται σε όλες τις συμβατικές της υποχρεώσεις. Θα υπερασπιστεί το δημόσιο συμφέρον και τον φορολογούμενο πολίτη. Ελπίζουμε ότι και η πλευρά των ιδιωτών θα πράξει αναλόγως.

Γιάννης Μαγκριώτης

Σέ λίγο ἡ ἀπάντησίς μου κύριε Μαγκρίωτη μας! Σέ πολύ λίγο!

 

Σχετικά θέματα:

Οἱ εἰσπράκτορες τῶν ὑπεργολάβων

Παρ’ ὁλίγον ἀνταπάντησις στὸν Γιάννη Μαγκριώτη.

Ἀνταπάντησις στὸν Γιάννη Μαγκριώτη

Ὄχι κύριε Μαγκριώτη μας.

Ὁ Σουφλιᾶς ἀπαντᾶ στὸν Μαγκριώτη.

Ὁ Ῥέππας καὶ ἡ  «συστράτευσις πολιτῶν»

Ξαφνικὰ τὸ «δὲν πληρώνω» ἀπέκτησε Ἑλληνικὲς Σημαῖες.

Ἐπιτροπές πολιτῶν γιὰ τὰ διόδια; Μᾶς δουλεύετε;

Σοσιαλιστική Διεθνιστική Ὄργάνωσις; Παρακαλῶ;

Ὁ φασίστας, ἡ Ἑλληνική Σημαία καὶ τὰ «νεοαπελευθερωτικά» κινήματα.

Γιατί  λέω «ὄχι» στὸ  «δὲν πληρώνω».


Advertisements

Περὶ τοῦ/τῆς: Φιλονόη ἐκ Πόντου

Τό ὂνομά μου εἶναι ἡ ἱστορία μου! Ὃσα ὁ Πόντος κουβαλᾶ, ὃσα ἡ Ἑλλάς κουβαλᾶ εἶμαι ἐγώ. Ἐδῶ γύρω καί οἱ φίλοι μου. Ἀναζητοῦμε καί πορευόμαστε. Κοντά ὁ ἓνας στόν ἂλλον. Κάπου θά βγάλῃ ὁ δρόμος ἢ ὂχι; Ὃταν ἀγγίζῃς τίς ἀλήθειες, πάντα κάπου βγάζει ὁ δρόμος. Κι ἂς εἶναι μακρύς καί κάποιες φορές δύσβατος. Ἀρκεῖ πού πορευόμαστε. Φιλονόη, Ἑλληνὶς ἐκ τοῦ Πόντου Δεῖτε ὅλες τὶς καταχωρίσεις τοῦ/τῆς Φιλονόη ἐκ Πόντου

25 responses to “Ἀπάντησις Γιάννη Μαγκριώτη στό προηγούμενό μου ἂρθρο!

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google+. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

w

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

%d ἱστολόγοι ἔχουν δηλώσει ὅτι αὐτὸ τοὺς ἀρέσει: