Ὅταν βλέπῃς τὸν ἐχθρό ποὺ θέλεις…


γραψα τς σκέψεις μου γι τ ποιοί πιστεύω πς κάνουν κακό στν Πατρίδα μου στ «Οἱ πραγματικοί ἐχθροί τῆς Πατρίδος μου εἶναι οἱ «Ἕλληνες»» κα διέκρινα ναν πίστευτο νθελληνισμό σ ἀρκετούς, π σους τ διάβασαν…. Μοναδικό τους μέλημα ν περασπιστον τ προσωπικά τους πιστεύω… Οτε γι μίαν στιγμή δν στάθηκαν ν ναρωτηθον γι σα τος «κατηγορῶ»

Τελικς ξέρετε κάτι; Θ ναφωνήσω ς κάποιος πο θέλει ν πιβεβαιώνεται: «πόσο δίκαιον εχα» κα πόσο στεοι εστε….

χω λάβει οκ λίγα μηνύματα πλήρη θυμοχω ρχίσει κα διασκεδάζω μ τν τόση νοησία πο παραμένει γκλωβισμένη στ κεφάλια κάποιων ς σημαία μίας πνευματικς παρακμς…

Δν μ πειράζει διόλου… σοι κατάλαβαν, κατάλαβαν…. Λίγοι λλ κλεκτοί! Ατοί χρειάζονται τσι κι λλοις…

Στν περίοδο τς πνευματικς κμς τν θηνν, Σωκράτης λεγε πς δν τν νδιαφέρει γνώμη τν πολλν λλ γνώμη τν εδικν. Θ τ παραποιήσω λίγο κα θ σχυριστ (χι ς λλος Σωκράτης φυσικά) πς πλέον δν μ νδιαφέρει γνώμη τν παδν λλ τν συνειδητοποιημένων πολιτν… σο λιγοστοί κι ἐὰν φαίνονται, εναι ο μόνοι κανοί ν ξαναστήσουν τν Πατρίδα μας στ πόδια της. λοι ο λλοι, παδοί κάθε θεωρήσεως, τ μόνο πο πιτυγχάνουν, εναι ν διαλύουν ατ πο δν ντιλαμβάνονται!  Καλ λοιπν εναι ν ποχωρήσουν…. Μόνον ζημι εναι κανο ν προκαλέσουν…

Διότι, σ λο τ κείμενόν μου, τ μόνον πο διέκριναν ταν τν δική τους εκόνα. όρθότερα, τ δικό τους εδωλο… Τ καθρέπτισμά τους…. χι τν συνολική κατάντια… Κι κε εναι τ γελοον.

Γράφω γι παδούς κάθε θεωρήσεως… Κα ρχεται «χριστιανός» ν μο π πς στρέφομαι ναντίον του… «δωδεκαθεϊστς» πώς στρέφομαι κατά του… ,τι θέλετε διαβάζετε… ,τι θέλετε βλέπετε… ,τι θέλετε καταλαβαίνετε… Κι κριβς κε εναι τ πρόβλημά σας! ,τι μπορετε φθάνετε… ψηλότερα δν γίνεται… Δν γίνεται πί τέλους λεπο ν παραδεκτ πς δν εσί μφακες τ σταφύλια; Πς πλς δν τ φθάνει; Λέω; Μήπως φθασε στιγμ ν πά κάθε νας στ δικό του λαγούμι; Μήπως νὰ ἀφήσετε χῶρο σὲ ὅσους γαπον πράγματι ατόν τν τόπο γιὰ νὰ καταφέρουν ν κάνουν κάτι καλό πί τέλους;

Φιλονόη.


Περὶ τοῦ/τῆς: Φιλονόη

Τό ὂνομά μου εἶναι ἡ ἱστορία μου! Ὃσα ὁ Πόντος κουβαλᾶ, ὃσα ἡ Ἑλλάς κουβαλᾶ εἶμαι ἐγώ. Ἐδῶ γύρω καί οἱ φίλοι μου. Ἀναζητοῦμε καί πορευόμαστε. Κοντά ὁ ἓνας στόν ἂλλον. Κάπου θά βγάλῃ ὁ δρόμος ἢ ὂχι; Ὃταν ἀγγίζῃς τίς ἀλήθειες, πάντα κάπου βγάζει ὁ δρόμος. Κι ἂς εἶναι μακρύς καί κάποιες φορές δύσβατος. Ἀρκεῖ πού πορευόμαστε. Φιλονόη, Ἑλληνὶς ἐκ τοῦ Πόντου Δεῖτε ὅλες τὶς καταχωρίσεις τοῦ/τῆς Φιλονόη

8 responses to “Ὅταν βλέπῃς τὸν ἐχθρό ποὺ θέλεις…

 • agitatoras

  ΟΠΑΔΙΣΜΟΣ = ΑΥΤΙΣΜΟΣ
  ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ , ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ. ΤΟΝ ΚΟΙΝΟ ΤΟΠΟ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΜΑΘΑΝ ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΖΩΗ.
  “ΤΩΝ ΟΙΚΙΩΝ ΗΜΩΝ ΕΜΠΙΠΡΑΜΜΕΝΩΝ , ΥΜΕΙΣ ΑΔΕΤΕ “

 • Ὅταν βλέπῃς τὸν ἐχθρό ποὺ θέλεις… | αἰέν ἀριστεύειν

  […] Στὴν περίοδο τῆς πνευματικῆς ἀκμῆς τῶν Ἀθηνῶν, ὁ Σωκράτης ἔλεγε πὼς δὲν τὸν ἐνδιαφέρει ἡ γνώμη τῶν πολλῶν ἀλλὰ ἡ γνώμη τῶν εἰδικῶν. Θὰ τὸπαραποιήσω λίγο καὶ θὰ ἰσχυριστῶ (ὄχι ὡς ἄλλος Σωκράτης φυσικά) πὼς πλέον δὲν μὲ ἐνδιαφέρει ἡ γνώμη τῶν ὁπαδῶν ἀλλὰ τῶν Συνέχεια […]

 • NikolaosF

  @ Φιλονόη ἐκ τοῦ Πόντου

  εντυπωσιακό άρθρο και πραγματικά οι σκέψεις σου μπορούν να αγγίξουν πολύ κόσμο που έτσι και αλλιώς έχει τις ίδιες ακόμα και εάν δεν το αποδέχεται.

  δεν θα πω που ανήκω παρα το ότι μέσω του blog μου αλλα και παλαιότερα έχω αποστείλει επιστολές και email προς διαφορους με σκοπό την ένωση και όχι τον διαχωρισμό .το τι έλαβα ως απάντηση είναι απεχθές.

  ίσως κατά καιρούς έχω και εγώ αναλωθεί σε επίθεσεις κατά των ‘άντιπαλων μού’ όμως ουδέποτε δεν ξέχασα ότι πρώτα είμαι Έλληνας και έχω αναφέρει ως παράδειγμα … εάν ποτε γίνει πόλεμος θα είμαι στην πρώτη γραμμή και δεν με νοιάζει σε τι θεό θα πιστεύει ο διπλανός μου αλλα ποσο Έλληνας νιώθει.

  είμαι λάτρης της Ελληνικής παιδείας…λατρεύω την χωρα μου…λατρεύω την ιστορία μου…όμως απεχθάνομαι αυτούς που βάζουν κάτι πάνω από την πατρίδα μου για οποιοδήποτε λόγο.
  και έχω εγκατάλειψη μια από τις 2 πλευρές για τον ίδιο λόγο.κανένας Δίας η Χριστός (άσχετα με το τι θα υποστήριζα σε άλλη περίπτωση)δεν θα είναι ποτε πάνω από την χωρα που με γέννησε,μεγάλωσε,έθρεψε,μόρφωσε και γαλούχησε με ιδέες όπως η Ελευθερια και αυτοθυσία.

  Ως Έλλην δεν χρωστάω τίποτα σε κανέναν θεό παρα στην μητέρα που με γέννησε και στα παιδιά που θα προέλθουν από την γυναικα μου.
  όπως και στην μητέρα την δικια σου που μεγάλωσε και εσένα ως Ελληνίδα με περηφάνια και στα παιδιά σου που θα σταθούν διπλα στα δικά μου αλλα και άλλων και θα ατενίσουν ελπίζω ένα αισιόδοξο μέλλον.

  δεν έχει σημασία πως με λένε …τι διπλώματα έχω …τι γνώσεις…τι πιστεύω και γιατί.
  όταν αναφέρω την Ελλάδα όλα τα αλλα εξαφανίζονται και μεταμορφώνομαι σε απλό ανώνυμο Έλληνα …απλό στρατιώτη …όχι αμελητέα ποσότητα αλλα σίγουρα ένας μονο από τα εκατομμύρια (θα ήθελα να πιστεύω) Ελλήνων που θα έδιναν την ζωή τους για να ποτίσουν το χώμα που θα θρέψει μελλοντικές γενιές.

  καταλαβαίνω και τον δικό σου εκνευρισμό με τα όσα γεγονότα αναφέρεις.μακάρι να ήταν διαφορετικά…μακάρι να μπορούσαμε μέσω ενός blog να τα κάνουμε όπως πρέπει …όχι όπως συμφέρει.
  αλλα η μάχη δεν είναι ούτε εκεί έξω…είναι μέσα μας.

  δεν γνωρίζω εάν κατάλαβες τις δικες μου σκέψεις .. δεν θα σε ρωτήσω αν τις αποδέχεσαι καθώς διόλου με ενδιαφέρει(αυτό δεν είναι επιθετικό αλλα ανούσιο επί του παρόντος το οποιο ενδιαφέρον)…θα σε ρωτήσω όμως…
  που θα στέκεσαι όταν έρθει η ώρα…πίσω μου όπως η μεν για να σκάβουν λάκκους…μπροστά μου όπως η δε για να με στραβώνεις…η ΔΙΠΛΑ ΜΟΥ για να με στηρίξεις όταν θα το έχω ανάγκη σε αυτήν την τελευταία ιερή μάχη.μια μάχη που όλοι θα δώσουμε πρώτα με τον εαυτό μας…μετά με τους θεούς μας και τα πιστεύω μας και τέλος μεταξύ μας…και ακόμα δεν θα έχουμε κάνει ΤΙΠΟΤΑ για αυτήν την άμοιρη πατρίδα.

  ποιος από αυτούς που βιάστηκαν να σου απαντήσουν είναι έτοιμος για μια τέτοια μάχη…δεν θα έβαζα το χέρι μου στην φωτιά ούτε για εμενα.θα προσπαθήσω όμως.

  αυτό θα έπρεπε να ρωτάμε…ποιος είναι έτοιμος να τα βάλει με τον εαυτό του και τους θεούς για να σώσει την πατρίδα του και το μέλλον των παιδιών του.

  ίσως σε κάποια σημεία να μην είμαι σαφής αλλα να συνοψίσω μια ζωή σε μερικές λέξεις είναι δύσκολο.
  βρίσκω επίσης αδύνατο να αναφέρω πιστεύω-ιδέες και συναισθήματα που αναφέρονται στη πατρίδα μου με λέξεις.ίσως αν με έβλεπες να καταλάβαινες πολύ περισσότερα από αυτά που όλα τα παραπάνω σου δίνουν να καταλάβεις.και είμαι σίγουρος ότι έχεις την ίδια σκέψη και για τα όσα έγραψες στο άρθρο η απάντησες σε άλλους.

  Εγώ με την σειρά μου να αναφερθώ σε όλους όσους και εσύ αναφέρεσαι…όταν δεν θα έχετε πατρίδα να σταθείτε όρθιοι … που θα δώσετε την μάχη για τον θεό σας?
  σώστε την πατρίδα μας ως απλοί έλληνες και ας ασχοληθούμε με τους θεούς όταν τα παιδιά μας,μας το ζητήσουν.όχι νωρίτερα.

  την καλησπέρα μου

  συγγνώμη για το μέγεθος του post αλλα πίστεψε με έκοψα τόσα πολλά.

  • Φιλονόη ἐκ τοῦ Πόντου

   Νικόλαε, ἐὰν ὅσα γράφῃς τὰ πιστεύεις, νὰ εἶσαι σίγουρος πὼς θὰ εἴμαι δίπλα σου. Ἀπέναντι καὶ πίσω ΠΟΤΕ!
   Ὅσο κι ἐὰν προσωπικῶς οἱ διάφορες θεωρήσεις δὲν μὲ ἀγγίζουν, ἔχω μάθει νὰ τὶς σέβομαι καὶ νὰ τὶς ὑπερασπίζομαι. Ἀλλὰ καὶ νὰ μὴν τοὺς ἐπιτρέπω νὰ ἐπισκιάζουν πραγματικές ἀξίες! Κι ἀξία εἶναι ἡ Πατρίς. Ὅλα τὰ ἄλλα εἶναι «θὰ ἤθελα», «πιστεύω», «μοῦ φαίνεται»…
   Στὰ μαθηματικά χρειάζεται ἡ ἀπόδειξις γιὰ νὰ δεκτῇς κάτι. Στίς θεωρίες οἱ ἀξίες. Στὶς θεωρήσεις δὲν ὑπάρχουν ἀποδείξεις ἀλλὰ ἀντιλήψεις.

 • NikolaosF

  Σε ευχαριστώ για την απάντηση.

  συμφωνούμε με την ελευθερια του διαφορετικού και θα έχουμε χρόνο να αναλύσουμε τις διαφορες και να βρούμε κοινά σημεία.
  Όμως δεν νομίζω ότι μας έμεινε χρόνος εάν θέλουμε να σώσουμε ότι πλέον σώζεται από την πατρίδα μας.

  η Ελλάδα πεθαίνει και μαζί της και εμείς.
  απλά το μονο που κάνουμε είναι να διαλέγουμε όμορφες κούτες για όταν μας θάψουν…οι μεν με αγίους και οι δε με φιλοσόφους.κανεις όμως δεν σκέφτεται που θα μας βάλουν όταν χάσουμε την πατρίδα μας.που θα θάψουν αυτήν την όμορφη κούτα?
  να σας πω…στα σκουπίδια.

  δεν θα σε κουράσω με άλλες σκέψεις μου … θα σε αφήσω στις δικες σου μέχρι την ημερα που θα πρέπει να ενωθούν.και ελπίζω αυτή η ημερα να έρθει γρήγορα.

  • Φιλονόη ἐκ τοῦ Πόντου

   Ξέρεις κάτι Νικόλαε; Ἐὰν εἶναι νὰ σωθοῦμε καὶ νὰ εἴμαστε μία μάζα ἀπό σκατά, καλλίτερα νὰ μὴν σωθοῦμε.
   Πιστεύω πὼς ἔχουμε ὅλον τὸν ἀπαιτούμενον χρόνο γιὰ νὰ περάσουμε «ἀπένατνι».
   Πολύ φοβᾶμαι ὅμως πὼς ὅσοι δὲν καταλάβουν, θὰ μείνουν στὴν πλευρά ποὺ βουλιάζει.
   Κι ἐγώ τοὺς θέλω ὅλους τοὺς Ἕλληνες μαζί.

Ἀπαντῆστε

Συμπληρῶστε κατωτέρω τὰ στοιχεῖα σας ἢ πατῆστε σὲ ἕνα εἰκονίδιο γιὰ νὰ συνδεθῆτε.

Λογότυπος τοῦ WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ WordPress.com. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Google. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Εἰκόνα Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Twitter. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Φωτογραφία στὸ Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιῶντας τὸν λογαριασμό σας στὸ Facebook. Ἀποσυνδεθῆτε /  Ἀλλαγή )

Σύνδεση μὲ τὸ %s σὲ ἐξέλιξη...

%d ἱστολόγοι ἔχουν δηλώσει ὅτι αὐτὸ τοὺς ἀρέσει: